Ocet winogronowy
- przyspiesza przemianę materii,
- obniża ciśnienie,
- redukuje poziom cholesterolu,
- reguluje metabolizm,
- działa bakterio - i grzybobójczo,
- hamuje procesy starzenia,
- reguluje poziom cukru we krwi,
- wspomaga trawienie.
Skład octów:
- kwas octowy,
- kwas mlekowy,
- kwas cytrynowy,
- kwas propionowy,
- związki polifenolowe,
- beta-karoten,
- pektyny,
- witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6,
- kwas foliowy, kwas pantotenowy),
- witamina C,
- składniki mineralne (sód, potas, wapń, magnez),
- aminokwasy.
Dawkowanie: nie zapominajmy, że to kwas. Rekomendowana dawka to 1-2 łyżki dziennie. Tę ilość należy rozcieńczyć w szklance wody. Nasze octy to czyste naturalne zdrowie.
Produkty użyte do fermentacji octu: owoce winogron, woda, cukier.
Objętość netto: 250 ml
Foto i opis: Pasieka Podlaska Tradycja