Powidła śliwkowe to doskonały dodatek do pieczywa, ciast, zwłaszcza pierników i murzynków, pączków, naleśników i innych deserów, a także do mięs na ciepło (schab).
Śliwki nie tylko posiadają doskonałe walory smakowe, mają one także świetne właściwości zdrowotne.
Składniki : śliwki, cukier trzcinowy
Sporządzono z: 124 g owoców na 100 g produktu
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna |
130 kcal/549 kJ |
Tłuszcz |
<0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
30 g |
w tym cukry |
28 g |
Błonnik |
2 g |
Białko |
0,7 g |
Sól |
0 g |
Wartość odżywcza jest zależna od pory roku i odmiany surowca. W tabeli podano wartość średnią.
Przed otwarciem przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce .
Produkt pasteryzowany .