Ocet z pigwy
- zawiera witaminę C,
- flawonole hamują powstanie nowotworów,
- ma właściwości przeciwbólowe,
- wspomaga naszą odporność,
- jest silnym przeciwutleniaczem wpływając korzystnie na nasz organizm,
- opóźniania procesy starzenia,
- ocet młodości.
Skład octów:
- kwas octowy,
- kwas mlekowy,
- kwas cytrynowy,
- kwas propionowy,
- związki polifenolowe,
- beta-karoten,
- pektyny,
- witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6,
- kwas foliowy, kwas pantotenowy),
- witamina C,
- składniki mineralne (sód, potas, wapń, magnez),
- aminokwasy.
Dawkowanie: nie zapominajmy, że to kwas. Rekomendowana dawka to 1-2 łyżki dziennie. Tę ilość należy rozcieńczyć w szklance wody. Nasze octy to czyste naturalne zdrowie.
Produkty użyte do fermentacji octu: owoce pigwy, woda, cukier.
Objętość netto: 250 ml
Foto i opis: Pasieka Podlaska Tradycja