Miód z miętą
Doskonałej jakości miód produkowany przez nasze pszczoły w czystych ekologicznie nadbużańskich terenach wschodniego Podlasia.
Odświeżający smak miodu. Wspomaga trawienie i będzie idealny jako dodatek do herbaty, lemoniady lub wody przy posiłku. Dodaj łyżeczkę, aby nadać świeżości Twoim sosom sałatkowym.
Właściwości:
Składniki: miód nektarowy wielokwiatowy 98%, mięta liofilizowana 2%
Wszystkie owoce i przyprawy dodawane do naszych miodów poddawane są procesowi liofilizacji - przeprowadzana jest w niskociśnieniowych komorach w temperaturze -50°C, powoduje, że owoce i przyprawy pozbawiane są 99% wody, zachowując przez blisko 25 lat wszystkie swoje właściwości. Jest to proces w pełni ekologiczny, bez dodatków chemii i rozpuszczalników organicznych.
Miód kremowany ma wyjątkową konsystencję - nie posiada w sobie wyczuwalnych kryształków, jest puszysty i ma perłowy połysk. Poddany kremowaniu miód jest idealny do rozsmarowywania na pieczywie. Choć wygląda nieco inaczej niż typowy produkt, zachowuje właściwości odżywcze, lecznicze i prozdrowotne.
Masa netto: 400 g
Tylko naturalny miód ulega krystalizacji!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Miód utrzymuje swoje właściwości do temperatury 40°C.
Foto i opis: Pasieka Podlaska Tradycja