Konfitura rabarbarowo -imbirowa ma orzeźwiający smak, lekko pikantny.
Nadaje się zarówno do mięs i serów jak i do grzanek, racuchów i ciast .
Imbir jest dobrze wyczuwalny .
Nadaje się zarówno do mięs i serów jak i do grzanek, racuchów i ciast .
Imbir jest dobrze wyczuwalny .
Składniki :
Rabarbar 90%, cukier trzcinowy, cytryny, imbir 1.8%
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 888kJ/ 209kcal
tłuszcz : <0, 5 g
w tym-kwasy tłuszczowe nasycone: <0, 1 g
węglowodany: 50 g
w tym-cukry: 46 g
białko: 0,6 g
sól: 0 g
Wartość odżywcza jest zależna od pory roku i odmiany surowca. W tabeli podano wartość średnią.
Przed otwarciem przechowywać w suchym ,chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce .
Produkt pasteryzowany .