Konfitura rabarbarowa z dodatkiem jagody kamczackiej to rzadko spotykane połączenie, które dało wyborny smak.
Nadaje się jako dodatek do wszelakich deserów, do wzbogacenia sosów, do sera i różnych racuchów.
Składniki: rabarbar, wytłoki jagody kamczackiej, cukier trzcinowy, substancje żelujące: pektyna
Sporządzono z: 101 g owoców na 100 g produktu
Łączna zawartość cukru 24 g na 100 g produktu
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna |
181 kcal/769 kJ |
Tłuszcz |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
Węglowodany |
28 g |
w tym cukry |
24 g |
Błonnik |
5,1 g |
Białko |
1,4 g |
Sól |
0,05 g |
Wartość odżywcza jest zależna od pory roku i odmiany surowca.
W tabeli podano wartość średnią.
Przed otwarciem przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce .
Produkt pasteryzowany .