Jabłka prażone - 0.9 l
Jabłka prażone to idealny składnik szarlotki, ale doskonale nadają się też np. do naleśników. Owoce pochodzą z nadbużańskiego sadu, dodajemy do nich niewielką ilość cukru.
Składniki: jabłka, cukier biały
Wartość odżywcza jest zależna od pory roku i odmiany surowca. W tabeli podano wartość średnią.
Przed otwarciem przechowywać w suchym ,chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce .
Produkt pasteryzowany .
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna |
98 kcal/416 kJ |
Tłuszcz |
0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
21 g |
w tym cukry |
21 g |
Błonnik |
2,9 g |
Białko |
0,6 g |
Sól |
0,09 g |