Ocet jabłkowy
- ochrona przed zatruciem pokarmowym,
- obniżanie stanu zapalnego w infekcji,
- wsparcie pracy układu moczowego,
- zakwaszenie żołądka,
- wsparcie procesów trawiennych,
- normalizacja profilu lipidowego,
- profilaktyka chorób górnych dróg oddechowych (nosa, gardła, zatok),
- wsparcie układu odpornościowego,
- neutralizacja wolnych rodników,
- wsparcie pracy układu nerwowego,
- wsparcie pracy mięśni,
- obniżenie ciśnienia tętniczego krwi,
- działanie przeciwgrzybicze,
- wsparcie dobrej flory jelitowej.
Skład octów:
- kwas octowy,
- kwas mlekowy,
- kwas cytrynowy,
- kwas propionowy,
- związki polifenolowe,
- beta-karoten,
- pektyny,
- witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6,
- kwas foliowy, kwas pantotenowy),
- witamina C,
- składniki mineralne (sód, potas, wapń, magnez),
- aminokwasy.
Dawkowanie: nie zapominajmy, że to kwas. Rekomendowana dawka to 1-2 łyżki dziennie. Tę ilość należy rozcieńczyć w szklance wody. Nasze octy to czyste naturalne zdrowie.
Produkty użyte do fermentacji octu: owoce jabłek, woda, cukier.
Objętość netto: 250 ml
Foto i opis: Pasieka Podlaska Tradycja